Skip to content

U zorgt voor een ander?
Ik zorg voor u.

Draagt u de zorg voor iemand die ziek is of een handicapt heeft? Dat kan zijn uw zieke partner, hulpbehoevende kind, ouder of een andere naaste.
U zorgt uit liefde en wordt plotseling of geleidelijk mantelzorger. Het kan u veel voldoening geven om iets voor een ander te betekenen. Maar het geven van veel, soms intensieve zorg en aandacht valt niet altijd mee. U weet als geen ander dat het mantelzorgen vaak een hoop tijd en energie kost en dat de emotionele druk hoog kan zijn. Er moet veel geregeld en georganiseerd worden: een heel gedoe als u de weg niet kent! 

Schakel een mantelzorgmakelaar in!

Door de ingewikkelde wet- en regelgeving, het overheidsbeleid dat gericht is op langer zelfstandig thuis blijven wonen én de bezuiningen in de zorg komt er steeds meer druk op u als mantelzorger. U ziet wellicht door de bomen het bos niet meer en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Het uitvoeren van (regel)taken kost veel tijd, waar u zich als mantelzorger niet in kan of wilt verdiepen. En soms kan dat zorgen gewoon te veel worden en verlangt u naar iemand die u helpt en ondersteunt. Dan heeft u iemand nodig die de weg al kent.
In zo’n situatie kunt u mij als mantelzorgmakelaar inschakelen.

Film: Wat doet een mantelzorgmakelaar?

Wist u trouwens dat ondersteuning van een mantelzorgmakelaar vanuit een aanvullende verzekering vergoed wordt?

Wat kan ik voor u betekenen?

Ik analyseer uw situatie, informeer u over alle mogelijkheden en neem regeltaken van u over. Er valt naast de zorg, genoeg te regelen op het gebied van welzijn, wonen, werk, financiën en recht. Ik ken de weg in het bos en ben bekend met de actuele wet- en regelgeving. 

Terwijl ik u begeleid door het zorglandschap, behoudt u de regie. Samen bekijken we de mogelijkheden en maken we een plan van aanpak. Door mee te denken, oplossingen te vinden en regeltaken over te nemen kunt u zich weer met een gerust hart op uw rol als mantelzorger richten.

Taken die ik van u kan overnemen:

Als mantelzorgmakelaar ben ik er voor u.
Neem vandaag nog de eerste stap.